Het zal me een worst zijn!

De P van Pure Streken

Petra is de P van Pure Streken. Ze is gek op fotograferen en gaat geen culinaire uitdaging uit de weg. Naast Pure Streken is ze een (zelfstandige) professional met als specialisme het leren en ontwikkelen van mensen en organisaties. Als (loopbaan) coach helpt ze mensen zichzelf te hervinden om van daaruit passende keuzes te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. edwin roelse schreef:

  Hey Petra, Kun je ook meer vertellen over het drogen van de worsten, zoals je het artikel van 14-07-2015 schrijft? Kun je deze worstjes ook drogen? Als vast bedankt voor jouw reactie.

  • Hoi Edwin,
   Dat kan zeker, maar vanwege het werken met rauw vlees is de zorgvuldigheid bij de bewerking nog belangrijker dan bij de worsten die je na het maken gaat bakken. De varianten met kip zijn dus geen optie voor droge worst, meestal wordt er varkensvlees gebruikt. Ook gebruik je meer zout in de worstjes die je gaat drogen. En je hebt een wat vochtige, koele ruimte nodig en geduld. Met name dat laatste vind ik moeilijk. Ik heb even gegoogled voor je maar het blog van Ferry Wijsman geeft heel goed weer hoe je van je worsten, droge worsten kunt maken. Ik zet de link hieronder. Laat je nog weten of het gelukt is en ze lekker zijn?

   http://ferrywijsman.blogspot.nl/2012/04/droge-worst-maken-het-is-zo-makkelijk.html

   • edwin roelse schreef:

    Hey Petra, hartelijk dank voor jouw reactie. Bedankt ook voor de link. Ik ga er binnenkort mee aan de slag en ga je zeker op de hoogte houden hiervan. Ik heb ook nog wat verder gegooled en kom tot de conclusie dat er van gevogelte ook gedroogde worstjes gemaakt kunnen worden. Ik heb nog wat uit te zoeken, wat dat betreft, maar met tijd, ga ik zeker de uitdaging aan. Nogmaals, super bedankt en ik houd je op de hoogte, als er een eindresultaat is!

 2. Dimiam schreef:

  Ik weet een plek waar ze erg goed lamsvlees hebben. Bij de lindenhoff in baambrugge. Ik bestel dan altijd lamsnek via de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *