Traditionele Sangria uit Valencia, het lekkerste recept!
De smaak van Sangria verschilt per streek en zelfs per restaurant of bar. Wij zochten naar het Traditionele recept voor Sangria uit Valencia en die van een barretje in een zijstraatje in het centrum van Valencia vonden we ‘by far’ de lekkerste. Zo lekker dat we bij de eigenaar om het recept gebedeld hebben. Bij deze!
Sangria uit Valencia
Benodigdheden
- 1 grote kan van ca. 1,5-2 liter
Ingrediënten
- 1 fles Goede Spaanse of Portugese wijn (bijvoorbeeld een Rioja (0,75 l))
- 300 ml Martini Rosso
- 150 ml Sinaasappellikeur (wij gebruikten Triple Sec)
- 50 ml limoensap (dat is het sap van 2 limoenen)
- 300 ml Sinaasappelsap (dat is het sap van 4-5 sinaasappels)
- 1 stokje Kaneel
- 0,50 - 0,75 l Bruisend mineraalwater
- 1-2 eetlepel eetlepels suiker (naar smaak)
- ijsblokjes
Instructies
- Doe de wijn, martini, en triple sec in de kan.
- Pers de limoenen en de sinaasappelen en schenk het sap bij de alcohol.
- Doe er een kaneelstokje in, samen met 0,5l mineraalwater en 1 eetlepel suiker.
- Roer tot de suiker is opgelost.
- Dek de kan af (of schenk alles over in één of meer lege mineraalwaterflessen. Dit is sowieso een handige tip om de Sangria langer te bewaren) en zet hem goed koud in de koelkast voor minimaal 24 uur.
- Proef voor je hem gaat serveren of je de drank zoet genoeg vindt en voeg anders nog wat suiker toe. Te sterk? Voeg dan de rest van het mineraalwater toe. Dit is een kwestie van smaak.
- Vul de drank nog aan met een handvol ijsblokjes en wat schijven sinaasappel als garnering.